Congres informatie DHC Virtual 


Algemene informatie

Bekijk hier het filmpje over wat het DHC virtual u te bieden heeft.

  • Virtueel programma
  • Registratie - tarieven
  • Accreditatie
  • Non branded policy

DHC -Virtual

  • Programma opbouw
  • Abstracts
  • Clinical program
  • DHC Educationals
  • How to treat
  • Tips & Tricks

Programma opbouw Virtueel programma

De Nederlandse Vereniging voor Hematologie en de Stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland presenteren op woensdag en donderdag en vrijdag een mix van 'Educationals' en presentaties van eigen studies. De ervaring heeft geleerd dat virtuele congressen inspannend zijn daarom heeft de programmacommissie een compacter programma ontwikkeld waardoor niet alle gebruikelijke DHC onderdelen geplaatst konden worden. Presentatie van onderzoek worden op woensdag en donderdag ochtend gegeven. Dit betreft klinisch onderzoek en onderzoek dat voortkomt uit de subcomités Experimentele Hematologie, Immunologie (NVvH) en KWF Lymfomen.
Educatieve sessies zijn verdeeld over de woensdag en donderdag middag en omvatten Educationals, How to treat en Tips en Tricks sessies. Klik hier voor het concept programma.


Abstracts fundamenteel en translationeel

Voor de fundamentele en translationele abstracts zijn er vier onderzoeksvelden (benigne/Hemostasis/Thombosis, Myeloid/Hematopoiese, Lymphoid, Immunologie). De abstracts in deze gebieden worden net zoals vorig jaar geselecteerd door de landelijke en lokale keypersons. Zie voor meer informatie over de procedure en de keypersons het tabblad congresorganisatie. Alleen wanneer je bent uitgenodigd voor een van bovenstaande onderzoeksvelden kun je het abstracts indienen bij de categorie only on invitation en het betreffende onderzoeksgebied.
Alle abstracts sessies zijn in het Engels.

Abstracts epidemiologisch of toegepast klinisch onderzoek

Voor deze categorie is het mogelijk om een abstract in te dienen.
De programmacommissie zal de abstracts beoordelen en de beste abstracts worden geselecteerd voor presentatie.
Ook de klnische abstracts sessies zijn in het Engels.
Klinische abstracts kunnen worden ingediend tot 22 oktober 2020!

Nieuw dit jaar: Alle abstracts worden van tevoren opgenomen, je zult daarvoor een uitnodiging ontvangen van de technische support afdeling.


Klinisch programma

De middagen zijn gereserveerd voor het klinische programma. Omdat virtuele congressen inspannend zijn bieden we dit jaar een compact klinisch programma met Educationals, How to treat en tips en tricks sessies. De klinische programma onderdelen worden live opgenomen vanuit een studio of vanuit de thuissituatie.

DHC educationals
Deze interactieve sessies zijn gebouwd rond een specifiek hematologisch ziektebeeld waarover recent een nieuwe richtlijn is verschenen. De sessies bestaan uit drie delen; in het eerste deel wordt het betreffende ziektebeeld geïntroduceerd, in het tweede deel wordt door 'case presenters' casuïstiek behandeld, waarbij het publiek wordt uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. De 'richtlijn verdediger' zal de uitkomsten van de discussie telkens spiegelen aan de huidige richtlijn voor behandeling. Het laatste deel van deze sessies staat in het teken van nieuwe ontwikkelingen en lopende/geplande HOVON studies. De voertaal van deze sessies is Nederlands.

How to treats
Dit zijn interactieve sessies over behandelmethodes voor specifieke hematologische ziektebeelden.

Tips en Tricks
Dit zijn interactieve sessies over behandelmethodes of over bijwerkingen van nieuwe middelen voor een specifieke hematologisch ziektebeeld.


Registratie - Tarieven

Registatie is binnenkort mogelijk via de registratie pagina. Het dag tarief is 25 euro voor alle deelnemers.
Indien u met factuur wilt betalen, wordt er 5 euro administratiekosten berekend.

Annuleren
U kunt kosteloos annuleren tot en met 18 januari 2021. Na 18 januari 2021 is het niet meer mogelijk om te annuleren.


Accreditatie

Accreditatie punten worden alleen verstrekt aan deelnemers die zich hebben geregistreerd en de sessies hebben geevalueerd.


Non branded beleid

De Wet BIG maakt onderscheid tussen beroepsbeoefenaars die geneesmiddelen mogen voorschrijven en zij die dit niet mogen. De Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) heeft een integrale Gedragscode opgesteld waarin alle aanvullingen en wijzigingen in de Code Publieksreclame voor Geneesmiddelen zijn ondergebracht. Deze Gedragscode staat niet toe dat standhouders reclame maken voor geneesmiddelen aan de volgens Wet BIG benoemde niet-voorschrijvende beroepsbeoefenaars.
De congresorganisatie wenst geen scheiding tussen voorschrijvende en niet-voorschrijvende congresdeelnemers en hanteert daarom een non-branded sponsorbeleid. Alle (sponsor)ruimtes zijn hiermee toegankelijk voor alle deelnemers.


 

×